Πυραυλική επίθεση εναντίον των ΗΠΑ φέρεται να ετοιμάζει άμεσα η Β. Κορέα

Σύννεφα σύγκρουσης στον ουρανό της κορεατικής χερσόνησου. Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε επίσημα ότι ως τα μέσα Αυγούστου θα έχει εκπονήσει σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ειρηνικό, και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της Κιμ Γιόνγκ Ουν ώστε να ληφθεί η έγκριση για την υλοποίησή του.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας τονίζει ότι «οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία».

Ανέφερε μάλιστα δηλώσεις του διοικητή Στρατού, στρατηγού Κιμ Ρακ Γκιόμ ο οποίος επισήμανε ότι «θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ από τις ακτές του Γκουάμ».

Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε επίσης τις απειλές του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «ανοησίες», προσθέτοντας ότι «μόνο η απόλυτη ισχύς μπορεί να επιδράσει πάνω του».

Στο μεταξύ, ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα ότι οι δηλώσεις της Β.Κορέας σχετικά με επιθετικό πυραυλικό πλήγμα στην αμερικανική νήσο Γκουάμ αποτελούν πρόκληση κατά της Σεούλ, αλλά και της συμμαχίας της με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου, η Νότια Κορέα είναι προετοιμασμένη να απαντήσει άμεσα κατά οποιασδήποτε προκλητικής ενέργειας που θα προέρχεται από την Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δηλώνουν ότι δεν έχει παρατηρηθεί κάτι ασυνήθιστο στην πλευρά της συνοριακής γραμμής που να υποδηλώνει προετοιμασία για κάποια επιθετική ενέργεια.

Από την πλευρά της, η Ιαπωνία ισχυρίστηκε ότι μπορεί νόμιμα να αναχαιτίσει κάθε πύραυλο που θα έχει εκτοξευτεί από την Βόρεια Κορέα με στόχο το Γκουάμ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Itsunori Onodera, που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Ο Onodera δήλωσε σε επιτροπή της Κάτω Βουλής ότι η Ιαπωνία θα καταρρίψει κάθε πύραυλο εάν αυτός κατευθύνεται προς αμερικανική περιοχή στον Ειρηνικό και κριθεί ότι αποτελεί κρίσιμη απειλή κατά της ιαπωνικής εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με το Kyodo.

Αντίθετα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Ιαπωνία δεν διαθέτει την αμυντική ικανότητα να καταρρίψει έναν πύραυλο που ενδεχόμενα να βρεθεί σε τροχιά πάνω από την επικράτειά της, με κατεύθυνση προς το Γκουάμ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα