Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη

Πτώση καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω ανησυχιών για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,19%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,58%, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει πτώση 0,44% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,12%. Στον ευρωπαϊκό νότο ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,25% και στη Μαδρίτη ο IBEX καταγράφει πτώση 0,47%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αυτή την εβδομάδα είναι στραμμένο στις εξελίξεις που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις Βρετανίας και Βρυξελλών.

Οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέκοψαν προσωρινά τις συνομιλίες τους με στόχο μια συμφωνία για το Brexit και θα αναμένουν την έκβαση της Συνόδου της ΕΕ στα μέσα της εβδομάδας πριν από οποιαδήποτε επανάληψη των διαπραγματεύσεων, ανέφεραν τέσσερις πηγές της ΕΕ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ θα ενημερώσει τους ηγέτες των 27 κρατών μελών όταν θα συναντηθούν για το δείπνο στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη, την παραμονή της Συνόδου της ΕΕ, όπου αναμένεται να παραστεί επίσης η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψαν πρόοδο “σε έναν αριθμό σημαντικών ζητημάτων” στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ωστόσο παραμένουν “άλυτα θέματα σχετικά με τον μηχανισμό ασφαλείας για τα σύνορα” γνωστοποίησε χτες το βρετανικό υπουργείο αρμόδιο για το Brexit.

Πτώση 0,18% καταγράφει αυτή τη στιγμή η βρετανική λίρα έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να βρίσκεται αυτή την στιγμή στο 1,3118.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα