Πρόεδρος της Καταλονίας: Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά

Μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ, διαβεβαίωσε σήμερα πως ο ίδιος και οι υποστηρικτές του δεν θα απαρνηθούν το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση και πως θα συμμετάσχουν αύριο Κυριακή στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία παρά την αντίθεση της ισπανικής κυβέρνησης, ανάμεσα στην οποία και τον ίδιο ζήτησε ωστόσο να υπάρξει μια “μεσολάβηση”.

“Αυτό που δεν θα συμβεί, είναι να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και να απαρνηθούμε τα δικαιώματά μας… Η κυβέρνηση έχει προβλέψει τα πάντα για να διεξαχθούν όλα με ομαλό τρόπο”, δήλωσε ο Κάρλες Πουτζεμόντ λιγότερο από 24 ώρες πριν από το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, ζητώντας από τους Καταλανούς να αποφύγουν κάθε μορφή βίας.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας ζήτησε επίσης να υπάρξει μια μεσολάβηση στη σύγκρουση που τον φέρνει αντιμέτωπο με τη Μαδρίτη.

“Οφείλουμε να εκφράσουμε τη σαφή βούληση να έχουμε μια μεσολάβηση όποιο κι αν είναι το σενάριο, είτε κερδίσει το ναι είτε το όχι”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα