Πορεία χθες στα Εξάρχεια για τις καταλήψεις (Φώτο)

Έκτακτη πορεία κάλεσαν χθες  βράδυ καταλήψεις (μεταναστών, πολιτικές και στέγης), στέκια, αυτοοργανωμένοι χώροι, αλληλέγυοι, αλληλέγγυες από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, στα Εξάρχεια, ως ένδειξη αλληλεγγύης σε καταλήψεις που μετά από πληροφορίες απειλούνται με εκκένωση, όπως δήλωσαν με αναρτήσεις στο Αthens Indymedia.

Η πορεία στην οποία συμμετείχε αρκετός κόσμος, για την ώρα την οποία καλέστηκε, κινήθηκε στους δρόμους των Εξαρχείων, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια, ώσπου και ακολουθώντας κυκλική διαδρομή, διαλύθηκε.

Σαν συνέχεια των χθεσινοβραδινών παρεμβάσεων, σήμερα το μεσημέρι έγινε παρέμβαση με πορεία από περίπου 40 συντρόφους και συντρόφισσες στην Ακρόπολη σε ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τα στέκια και τους αυτοοργανωμένους χώρους. Η πορεία ξεκίνησε από το μετρό της Ακρόπολης, κινήθηκε στη Διον. Αεροπαγίτου, ανέβηκε στα κεντρικά εκδοτήρια του αρχαιολογικού χώρου κι ύστερα επέστρεψε στο μετρό. Καθόλη τη διάρκεια πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκε το κείμενο της συνέλευσης σε διάφορες γλώσσες:

Μετά τη διπλή εκκένωση καταλήψεων στις 13/3 (Βίλλα Ζωγράφου, Αλκιβιάδου), μία ακόμη πληροφορία ενός επερχόμενου κατασταλτικού κύματος κάνει προφανές πως το κράτος εντείνει συνεχώς τη στοχευμένη του επίθεση στις αυτοοργανωμένες δομές του αγώνα.

Στη χρονική συγκυρία, στην οποία επιχειρείται ο απόλυτος έλεγχος και η  υποτίμηση των ζωών μας με την επέλαση κράτους και κεφαλαίου, εν μέσω πληστειριαμών σπιτιών, υπέρογκων χρεών, ιδιοτικοποίηση των φυσικών πόρων, αναβάθμισης των συστημάτων ελέγχου, οι καταλήψεις στέκουν εκεί να υπενθυμίζουν τη δύναμη της αυτοοργάνωσης. Αποτελούν την εδαφικοποίησή της, καθώς και της αλληλεγγύης. Μάχονται ενάντια στον κρατικό μηχανισμό και σπάνε στην πράξη τις σχέσεις εξάρτησης που προτάσσει ο καπιταλιστικός σχεδιασμός. Επιδιώκουν να λειτουργούν και να πράττουν ενάντια στο σύνολο του εξυσιαστικού πλέγματος. Αποτελούν, λοιπόν, φύσει εχθρότου συστήματος και συνεχή κίνδυνο ανατροπής του.

Ζώντας και λειτουργώντας μέσα σε δομές παράνομες (κατά το λεξιλόγιο της εξουσίας), γνωρίζουμε πάντα τον κίνδυνο μιας πιθανής εκκένωσης και αναλαμβάνουμε κατ’επέκταση την πολιτική ευθύνη μιας πιθανής μας δίωξης.

Ξεκαθαρίζουμε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουμε σπιθαμή γης στα χέρια των εξουσιαστών στεκόμενοι απέναντί τους ως ανάχωμα, και πως θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τις φυσικές δομές του αγώνα.

Υπερασπιζόμαστε τις δομές, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τις ιδέες μας ενάντια σε κράτος, παρακράτος και κεφάλαιο

 

Καλούμε σε συνέλευση για τη συνδιαμόρφωση δράσεων σήμερα Δευτέρα 3/4 στις 18:30 στο κτ. Γκίνη

 

Καταλήψεις (μεταναστών, πολιτικές, στέγης), στέκια, αυτοοργανωμένοι χώροι, αλληλέγυοι, αλληλέγγυες

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα