Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δημόσιας γης

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εκφράζει την αντίθεσή της στην “απαράδεκτη και επιζήμια για το φυσικό περιβάλλον του νησιού και την οικολογική ισορροπία, εκποίηση του Ερημίτη σε ιδιωτικά συμφέροντα“, μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου.

Εκείνη την ημέρα ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Καλούδη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θεόδωρο Μαυρωνά, εμπόδισαν σκαπτικά μηχανήματα της εταιρείας NCH Capital να προχωρήσουν σε διάνοιξη μονοπατιών τα οποία οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης χαρακτήρισαν δημοτικά. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Θεόδωρος Παγκράτης ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας θεωρώντας ότι η εταιρεία διαθέτει εμπράγματα δικαιώματα.

Στη συνέχεια, κατέθεσε μήνυση κατά του δημάρχου Κέρκυρας, του αντιδημάρχου Βορά, του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Σινιών και των μελών του Συλλόγου Ερημίτης Πλούς Δημήτρη Φατήρα και Διοσύνη Πετρόπουλου, εξαιτίας της παρεμπόδισης του συνεργείου. Παράλληλα, έγινε παράσταση στην Εισαγγελία ζητώντας την απόσυρση του φορτηγού του Δήμου που παραμένει στο μονοπάτι, ενώ σε περίπτωση που δεν απομακρυνθεί, η εταιρεία δηλώνει ότι θα καταθέσει αγωγή για διαφυγόντα κέρδη.

Στη μακροσκελή της ανακοίνωση, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σημειώνει ότι τόσο η ίδια, όσο και ο δήμος Κέρκυρας με αποφάσεις των συμβουλίων τους έχουν εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή τους στην εκποίηση του Ερημίτη. Αντιστοίχως, οι δυο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή τους “να αποτρέψουν την τσιμεντοποίηση των νησιών και την περιβαλλοντική καταστροφή και να εργαστούν για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου”.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας έχει λάβει άδεια άνευ αποδοχών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, υποστηρίζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση-ενημέρωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, “οι μηνύσεις και προσφυγές, τις οποίες ανακοίνωσε ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της εταιρείας NCH Capital, κατά του δήμαρχου Κώστα Νικολούζου, εκπροσώπων των φορέων της περιοχής και πολιτών, είναι απαράδεκτη ενέργεια, προσβλητική για τις θεσμούς και τους πολίτες που αυτοί εκπροσωπούν.

Με έκπληξη επίσης παρακολουθούμε τις ενέργειες αυτές να εκπορεύονται και να ανακοινώνονται από έναν μέχρι πρότινος δημόσιο λειτουργό, δικαστικό υπάλληλο, ο οποίος κατά δήλωσή του δεν έχει παραιτηθεί από την υπηρεσία του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά έχει λάβει άδεια άνευ αποδοχών ενός έτους (!!!), προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρείας NCH Capital. Με δεδομένο ότι ο ίδιος αυτός άνθρωπος, σε ένα χρόνο δύναται να επιστρέψει στην υπηρεσία του και να είναι ελεγκτής σε υποθέσεις του Δήμου Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μας δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά πως αυτό θα καταστεί δυνατό, με τήρηση των όρων της αμεροληψίας και των ίσων αποστάσεων”.

Για πρακτική εκφοβισμού κατηγορούν την εταιρεία

Η ΠΙΝ κατηγορεί την εταιρεία για εκφοβισμό και προειδοποιεί: “Υπενθυμίζουμε ότι καμία επένδυση δεν τελεσφόρησε, όταν απέναντί της βρέθηκαν οι τοπικές κοινωνίες. Καταδικάζουμε τη στάση του φερόμενου ως εκπροσώπου της εταιρείας απέναντι σε θεσμικούς εκπροσώπους και το Δήμαρχο Κέρκυρας.
H πρακτική εκφοβισμού που επιλέγει η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι καινούργια, αφού όπως είναι γνωστό και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπήρξε αποδέκτης τέτοιου είδους μεθοδεύσεων, με προφανή σκοπό την παύση της δράσης και των ενεργειών του για τον Ερημίτη”.
“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα, ενάντια στην τσιμεντοποίηση, την καταστρατήγηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και τις άκριτες ιδιωτικοποιήσεις κοινοχρήστων, δημοσίων εκτάσεων, που κανένα όφελος δεν έχουν για το λαό των νησιών” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα