Οι οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης που υπερψήφισαν την συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή των Σκοπίων, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, δημιουργούν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.
Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων , Ταλάτ Τζαφέρι, έλαβε τις σχετικές ειδοποιήσεις από τους οκτώ βουλευτές (επτά που ανήκαν στο VMRO και ένας συνεργαζόμενος με το VMRO), με τις οποίες του ανακοίνωναν ότι πλέον θα λειτουργούν στο κοινοβούλιο ως ανεξάρτητοι νομοθέτες.
Παράλληλα, οι ίδιοι βουλευτές κατέθεσαν έγγραφο στο αρχείο της Βουλής της γειτονικής χώρας, με το οποίο γνωστοποιούν την πρόθεση τους να δημιουργήσουν μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ΚΟ θα έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα. Τα μέλη της θα συμμετέχουν στις συζητήσεις για τα σχέδια των τροπολογιών της αναθεώρησης του Συντάγματος, κατά τις οποίες θα υποστηρίξουν τα τέσσερα αιτήματα που απέστειλαν στην Βουλή πριν την ψηφοφορία για την αναθεώρηση που έγινε στις 19 Οκτωβρίου. Τα συγκεκριμένα αιτήματα τους αφορούν τις εγγυήσεις για την διασφάλιση της “Μακεδονικής ταυτότητας”.