Παραιτήθηκε από τη θέση του ο αρχηγός της Interpol

Η Interpol ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ Χονγκγουέι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, με άμεση ισχύ. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Κιμ Γιονγκ Γιανγκ, ενώ ο διάδοχός του θα εκλεγεί στη γενική συνέλευση που θα γίνει στο Ντουμπάι στις 18-21 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση, η Interpol σημειώνει ότι «παραμένει αφοσιωμένη στην αποστολή της: να βοηθήσει τους αξιωματούχους του νόμου σε όλο τον κόσμο να ασφαλίσουν τα σύνορά τους, να προστατεύσουν τους πολίτες τους, να εμποδίσουν και να ερευνήσουν το έγκλημα και να ενισχύσουν την παγκόσμια αστυνομική συνεργασία».

Νωρίτερα, η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς στην Κίνα είχε ανακοινώσει ότι γίνεται έρευνα σε βάρος του Χονγκγουέι, καθώς θεωρείται ύποπτο για παραβίαση της νομοθεσίας. Ο Μενγκ Χονγκγουέι, υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα, εξαφανίστηκε μετά το ταξίδι του προς τη χώρα, από τη Λυών.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Κίνα, στις 25 Σεπτεμβρίου, είχε στείλει στη σύζυγό του SMS στο οποίο έγραφε «Περίμενε τηλεφώνημά μου» και ακολούθησε δεύτερο που αποτελούνταν μόνο από ένα emoticon που απεικονίζει ένα μαχαίρι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα