Παπαδημούλης: Στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος, συνολικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί ισχυρός

Συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί ο ιστότοπος ‘The Columnist’.Ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρεται στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, καθώς και στις επικείμενες ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου 2019, καθώς και σε θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτισμικής διπλωματίας.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι εκείνο που δείχνει τη μεγαλύτερη ευαισθησία και θετική διάθεση προς τις τέχνες και τον πολιτισμό και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν κι όχι αυτά που μας χωρίζουν, ειδικά με τα προβλήματα που έχουμε στην Ένωση τελευταία με το Brexit και την άνοδο των εθνικισμών», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με το πρόγραμμα ‘Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’, επισημαίνει πως «έχει πολύ θετικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής και πάνω από 100 σχολεία συμμετέχουν για το σχολικό έτος 2018-2019».«Αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ενημέρωσης, των δράσεων, των θεσμικών διαδικασιών και του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου σε νέους μαθητές και δασκάλους», συμπληρώνει.
Στη συνέντευξή του απευθύνει κάλεσμα «στους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν μαζικά, όχι μόνο στις κάλπες, αλλά και στην πολιτική ζωή των χωρών τους, στα κινήματα και τις διεκδικήσεις για ένα καλύτερο μέλλον».
Ο Δημ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει πως «στις επικείμενες ευρωεκλογές, όπως και στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος συνολικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί ισχυρός». «Θα είναι ίσως από τις πιο πολωμένες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε ζήσει εδώ και πολλές θητείες», εκτιμά και συνεχίζει: «Ως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο και ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα έχουμε πετύχει πολλά. Έχουμε διεθνοποιήσει την υπόθεση της Ελλάδας, πετύχαμε την έξοδο από τα Μνημόνια, λάβαμε θετικά μέτρα για την πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου, καταφέραμε να προχωρήσουμε την επίλυση της διαμάχης με τους γείτονές μας στην πΓΔΜ. Αυτό πιστεύω θα αποτυπωθεί τηνώρα τηςψήφου».
Link δημοσίευσης http://www.thecolumnist.gr/2019/01/blog-post_18.html

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα