Ο Τσίπρας “έριξε το γάντι” στον Μητσοτάκη: Καταθέστε τώρα πρόταση μομφής 

Σε έντονη αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη εφ όλης της ύλης εξελίχτηκε η σημερινή συζήτηση στη Βουλή κατά την “ώρα του πρωθυπουργού”.Ο πρωθυπουργός απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αφορούσε ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη με ειδική αναφορά στο “άβατο” των Εξαρχείων.Η συζήτηση τελικά επεκτάθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο σε όλα τα επίκαιρα θέματα, όπως είναι η πορεία της διαπραγμάτευσης αλλά και η διαπλοκή.Το indicator.gr μετέδωσε απευθείας την αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών.

Αλέξης Τσίπρας:

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για επικοινωνιακό πυροτέχνημα  .

Εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεδομένου όπως είπε «δεν ανέφερε το παραμικρό για τις επιθέσεις στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να ψαρέψει ψήφους από την ακροδεξιά τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μία αποτελεσματική αστυνομία ευρωπαϊκού κράτους.

«Δεν πήρατε το πραγματικό μέτρο για τη βία στα γήπεδα», υπενθύμησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έχουν εξαρθρωθεί πολυμελή κυκλώματα που έκαναν κλοπές και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, επισήμανε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας αναλυτικά τα στοιχεία της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα.

«Δεν προσβάλλετε εμάς αλλά την ελληνική αστυνομία όταν λέτε ότι η χώρα είναι στο έλεος της αναρχίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό τι συζήτησε πίσω από τις κλειστές πόρτες με Μέρκελ και Σόιμπλε στη Γερμανία.

Τον κάλεσε παράλληλα να τοποθετηθεί εάν συμφωνεί με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

«Η κριτική εκ του ασφαλούς είναι μία ανεύθυνη στάση την κρίσιμη αυτή στιγμή» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης:

Ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε εξαιρετικά σοβαρή την κατάσταση ενώ δήλωσε πως είναι υποχρέωση του κράτους δικαίου η ασφάλεια των πολιτών.

Έκανε παράλληλα λόγο για «παιδική χαρά των βανδάλων» και για εγκληματικότητα των καλάσνικοφ στα Εξάρχεια.

Υποστήριξε ότι με την ανοχή της κυβέρνησης εκκολάπτεται μία νέα γενιά τρομοκρατών ενώ για το θέμα στο κόμμα του έχουν «ιδεολογικές εμμονές».

Προανήγγειλε επανασύσταση «της ομάδας ΔΙΑΣ» ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πρέπει ντρέπεστε … και για το στέλεχός σας, τον κ. Λάμπρου, που είχε αναλάβει διαπραγματεύσεις με πολλούς έγκλειστους στον Κορυδαλλό».

Στην δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι δεν τον έχει πείσει ο πρωθυπουργός ότι υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο κατά της εγκληματικότητας.

Επανέλαβε παράλληλα ότι η διαπραγμάτευση θα έπρεπε να είχε κλείσει ένα χρόνο πριν καθώς ο λογαριασμός συνεχώς ανεβαίνει και ο πρωθυπουργός έχει βάλει τη χώρα σε επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου το σχοινί στοιχίζει 20 δις» είπε ο Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι έκλεισε το θέμα της δραχμής καθώς η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη.

«Όσο γρηγορότερα φύγετε τόσο καλύτερα για τη χώρα» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Αφήσατε άδεια τα ταμεία και η θέση σας είναι αυτή που εκφράζει στα τηλεοπτικά παράθυρα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση»,

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται» χαρακτηρίζοντας παράλληλα αθλιότητα την παρουσία του Μητσοτάκη στην Γερμανία λέγοντας ότι «τελικά δεν φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος αλλά αυτή των δανειστών».

Κλείνοντας τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: Καταθέστε τώρα πρόταση μομφής και θα διαπιστώσετε πόσο αρραγής είναι η ενότητα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα