Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αποπέμπει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημητρίου

Την ερχόμενη εβδομάδα στις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και, όπως όλα δείχνουν, θα προχωρήσει στην αποπομπή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, την προηγούμενη εβδομάδα ο Βαρθολομαίος και ο Δημήτριος είχαν μυστική συνάντηση στη Γενεύη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, προκειμένου να πείσει τον Αμερικής να υποβάλει την παραίτησή του για να μην τον αποπέμψει, ή αν η πρωτοβουλία ήταν του Δημητρίου για να πείσει τον Βαρθολομαίο να μην επιμείνει στην αποπομπή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης τον έχει καλέσει δύο φορές εν συνόδω να υποβάλει την παραίτησή του. Την πιο πρόσφατη, ο 90χρονος Δημήτριος είχε αρνηθεί με το εξής επιχείρημα: «Έχω πολλά ακόμη να προσφέρω»…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν ο Δημήτριος δεχθεί την πατριαρχική παράκληση να υποβάλει την παραίτησή του, τότε η έξοδος από την Αρχιεπισκοπή θα συνοδευθεί και από την «προαγωγή» του σε γεροντική μητρόπολη του οικουμενικού θρόνου. Αν επιμείνει και αποπεμφθεί, θα είναι απλά τέως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως διάδοχος του κ. Δημητρίου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, προαλείφεται ο μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος που νωρίτερα αναμένεται να αναλάβει προσωρινά τα της διοίκησης και θα ρυθμίζει τα υπηρεσιακά ζητήματα, αν και συναντά αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη της ομογένειας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα