Οικολόγοι κατάφεραν να πείσουν φυλή Ζουλού να φορούν ψεύτικες γούνες (Βίντεο)

Ομάδα προστασίας των άγριων ζώων στη Νότια Αφρική, κατάφερε να πείσει φυλή Ζουλού, μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων, να εγκαταλείψει ένα παλιό έθιμο, που ήθελε τα μέλη της να φορούν γούνες από λεοπάρδαλη σε τελετή, να εγκαταλείψουν την πρακτική αυτή και να φορέσουν συνθετικές γούνες.

Οι αρχηγοί της φυλής ήταν αρχικά αντίθετοι με την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι η λεοπάρδαλη έχει μαγικές δυνάμεις που παραμένουν στη γούνα της και επομένως τους προστατεύουν όταν τη φοράνε.

«Η λεοπάρδαλη είναι ένα από τα ζώα, που έχουν συμβολικές δυνάμεις, όσον αφορά τη δύναμη, τη σκέψη και την πράξη. Είναι ο ηγέτης των ζώων» ανέφερε ο Μαντόντα Ζούνγκου, μέλος της κοινότητας των Σέμπε, σύμφωνα με το Euronews.

Για να πείσουν τα μέλη της φυλής, οι οικολόγοι τους δώρισαν 14 χιλιάδες ψεύτικα δέρματα από λεοπαρδάλεις, μειώνοντας στο μισό τη ζήτηση. Τα ψεύτικα δέρματα πέραν του ότι είναι πιο φτηνά υποκατάστατα, αντέχουν περισσότερο στη βροχή και είναι πιο γυαλιστερά και καθαρά. Τώρα οι οικολόγοι ετοιμάζονται να επεκτείνουν αυτή την προσπάθεια και σε άλλες εθνότητες στη Ν. Αφρική.

Ο αριθμός των λεοπαρδάλεων μειώνεται ταχύτατα, προκαλώντας μεγάλους κινδύνους για την εξαφάνιση τους. Στην συγκεκριμένη περιοχή σκοτώνονται 1500-2500 ζώα κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα