ΟΗΕ: 400.000 Iρακινοί είναι εγκλωβισμένοι στη δυτική Μοσούλη

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR),ανακοίνωσε σήμερα πως περίπου 400.000 Ιρακινοί εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί στην Παλαιά Πόλη της δυτικής Μοσούλης την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος εν μέσω ελλείψεων τροφίμων και σε κλίμα πανικού υπό τους συνεχείς βομβαρδισμούς.

 

Πολλοί άμαχοι φοβούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή εξαιτίας των ελεύθερων σκοπευτών που έχει αναπτύξει o ISIS, αλλά περί τους 157.000 έχουν φθάσει σε διαμετακομιστικό κέντρο από τον περασμένο μήνα που ξεκίνησε η επιχείρηση της ιρακινής κυβέρνησης δυτικά της Μοσούλης, αναφέρει η UNHCR.

“Το χειρότερο δεν έχει συμβεί ακόμη, αν μπορώ να το θέσω έτσι. Επειδή υπάρχουν 400.000 άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην Παλαιά Πόλη σε αυτή την κατάσταση πανικού και την ανέχεια η κατάσταση αναπόφευκτα κινδυνεύει να οδηγηθεί σε ‘έκρηξη’ κάπου, κάποια στιγμή προκαλώντας μια νέα (προσφυγική) ροή μεγάλων διαστάσεων”, δήλωσε ο Μπρούνο Γκέντο, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας στο Ιράκ, από τo διαμετακομιστικό κέντρο έξω από τη Μοσούλη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα