ΟΗΕ: Στο Κυπριακό χρειάζεται να επιδειχθεί βούληση και από τα δύο μέρη

Οι καλές υπηρεσίες του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών είναι πάντα διαθέσιμες και όπως σε κάθε πολιτικό θέμα που είναι άλυτο, έτσι και στο Κυπριακό χρειάζεται να επιδειχθεί βούληση και από τα δύο μέρη για να προχωρήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, Στέφαν Ντουζαρίκ.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο κύριος Ντουζαρίκ, σχολιάζοντας το προχθεσινό δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί, επισήμανε πως ήταν η πρώτη φορά που οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν, αφότου ολοκληρώθηκε η διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά. Και οι δύο πλευρές, πρόσθεσε, “ξεκαθάρισαν ότι η συνάντηση δεν σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων”.

Ωστόσο, σημείωσε ότι οι καλές υπηρεσίες του γενικού γραμματέα παραμένουν στη διάθεσή τους, “εάν οι συνθήκες θα ωριμάσουν ξανά για μια ουσιαστική διαδικασία στο μέλλον”.

Σε ερώτηση, αν η βοηθός γενική γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ρόζμαρι Ντεκάρλο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει, ο κύριος Ντουζαρίκ απάντησε: “Ανακοινώνουμε τους νέους διορισμούς, όταν είμαστε έτοιμοι να τους ανακοινώσουμε”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα