Νευρικότητα και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η νευρικότητα είναι αποτυπωμένη και στη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ελλείψει κάποιου σημαντικού καταλύτη συνεχίζει να συσσωρεύει σε ένα στενό εύρος, αν και σήμερα εκδηλώνονται κάποιες διαθέσεις στήριξης.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το Χρηματιστήριο. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,03% στις 824,09 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.113,16 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,54% στις 868,35 μονάδες.

Όσο πλησιάζουμε στη λήξη των παραγώγων, αύριο 16/3, η αγορά αποτυπώνει όλο και πιο γλαφυρά τη νευρικότητα των “στρατοπέδων” (long-short), οι οποίοι επιδίδονται σε εναλλαγές θέσεων. Επίσης, αύριο, γίνεται και η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE, με ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς θα περιληφθούν οι μετοχές του Μυτιληναίου (μεταφορά FTSE All World Index- Emerging Europe Mid Cap) και των Σαράντη και Βιοχαλκο (είσοδος στο Small Cap), γεγονός που αναμένεται να αυξήσει τον τζίρο στις μετοχές.

Στο μεταξύ, το τοπίο “θολώνουν” και τα αποτελέσματα των εισηγμένων, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν αφήσει μια θετική αίσθηση στην αγορά, κόντρα στην αβεβαιότητα που έρχεται τόσο από το διεθνές περιβάλλον, όσο και από την εγχώρια πολιτική σκηνή. Η εστίαση των επενδυτών επαναλαμβάνεται στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας το 2018, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρονται και αποτυπώνονται στις τηλεδιασκέψεις των διοικήσεων.

Τεχνικά τώρα, για να μπορέσει ο γενικός δείκτης να εξέλθει της “εσωστρέφειας”, χρειάζεται κλείσιμο υψηλότερα των 840 μονάδων, ενώ για να αλλάξει η πτωτική τάση σε ανοδική, χρειάζεται κλείσιμο υψηλότερα των 860 μονάδων, με ενδιάμεση αντίσταση στη ζώνη των 823 – 833. Διαφορετικά οι πρώτες στηρίξεις είναι στις 818 μονάδες, με τις 809 μονάδες να είναι το επόμενο επίπεδο. Στον FTSE 25, σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, για να προβληματιστούν έντονα οι “short”, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 2.175 μονάδων, με ενδιάμεση αντίσταση στις 2.158 μονάδες. Σε περίπτωση που οι εν δυνάμει πωλητές επιδείξουν επιθετικότερες διαθέσεις, η επόμενη στήριξη είναι στις 2.084 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης, η ΕΥΔΑΠ, η Εθνική, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΔΕΗ δίνουν σημαντικά στηρίγματα στον γενικό δείκτη, καθώς σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι Μυτιληναίος, ΕΕΕ, Eurobank, Λάμδα, Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Πειραιώς, Grivalia, Alpha Bank και ΕΧΑΕ.

Στον αντίποδα, η Jumbo σημειώνει απώλειες 1,28%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Τιτάν, Folli Follie, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Aegean και Motor Oil. Χωρίς μεταβολή η Τέρνα Ενεργειακή.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα