ΝΔ: Έχουμε πάρει θέση και δεν ψηφίζουμε τα νέα μέτρα

Η ΝΔ επισημαίνει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει τα νέα μέτρα, ενώ επιπρόσθετα κατηγορεί και την κυβέρνηση για παρέμβαση σε κύκλους δανειστών για να βρει στήριξη στη Βουλή.

«H Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα: Δεν θα τα ψηφίσει», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση για αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο», αναφέρει η Πειραιώς και καλεί την κυβερνητική ηγεσία «να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από τη χώρα».

Για να καταλήξει η ΝΔ: «Ίσως, ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία. Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε».

Μαξίμου: Συνομωσιολογικά σενάρια και τζάμπα μαγκιές της ΝΔ

Απαντώντας το Μαξίμου στην ανακοίνωση της ΝΔ κάνει λόγο για «συνομωσιολογικά σενάρια. και «τζάμπα μαγκιές».

«Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγε «τόσα και άλλα τόσα» για να κλείσει η αξιολόγηση, παίρνοντας το μέρος των πιο ακραίων από τους δανειστές με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα. Τώρα που δεν του βγαίνει, υιοθετεί συνομωσιολογικά σενάρια και κάνει τζάμπα μαγκιές».

Σύμφωνα με το Μαξίμου «η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Και επί του ελληνικού Συντάγματος δεν δικαιούνται να έχουν λόγο οι δανειστές» για να καταλήξει: «Αποκλειστικός αρμόδιος για να κρίνει την υποκριτική και εθελόδουλη στάση του κ. Μητσοτάκη είναι ο ελληνικός λαός».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα