Νίκος Ανασταδιάδης: Θέλουμε μια ισχυρή και ασφαλή Ευρώπη

«Θέλουμε μια ισχυρή και ασφαλή Ευρώπη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης στην κοινή συνέντευξη Τύπου των επτά αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των νότιων χωρών-μελών της ΕΕ, σημειώνοντας πως το ενδιαφέρον για το μέλλον της Ευρώπης είναι κοινό απ’ όλα τα κράτη.

Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης είπε ότι όλοι θα εργαστούν για να υλοποιηθούν τα όσα προβλέπονται στη Διακήρυξη της Ρώμης, ενώ την ίδια ώρα θα προσπαθήσουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο να διαχειριστούν την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Επίσης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη Λευκωσία, ανέφερε ότι τη Σύνοδο απασχόλησε η οικονομική ανάπτυξη, η απασχόληση, οι επενδύσεις, το ενδιαφέρον που πρέπει τα κράτη-μέλη να επιδείξουν, ιδιαίτερα στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα, λαμβάνοντας υπόψη ιδιαίτερα τα προβλήματα των νέων και ιδιαίτερα της απασχόλησης των νέων.

Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης καταδίκασε τις τρομοκρατικές ενέργειες στη Ρωσία, στη Στοκχόλμη, στην Αίγυπτο. «Μέσα από το πνεύμα της αλληλεγγύης, όλοι εργαζόμαστε έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της τρομοκρατίας που ολοένα μεταφέρονται και εντός της ΕΕ», επεσήμανε.

Τέλος, ευχαρίστησε για τη στήριξη των συναδέλφων του, όπως και ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις προσπάθειες για μία λύση στο Κυπριακό, που να επανενώνει την Κύπρο στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, και θα την απαλλάσσει από τον κατοχικό στρατό.

Η επόμενη σύνοδος των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των νότιων χωρών-μελών της ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα