Νέα ταξιδιωτική οδηγία για τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα με τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, καθώς μετά την προειδοποιητική οδηγία της πρεσβεία των ΗΠΑ στους Αμερικάνους πολίτες, η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε αντίστοιχη επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή η Ρ. Δούρου αποποιείται των ευθυνών της.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή της προς τους 66 δημάρχους του Λεκανοπεδίου αφήνει να εννοηθεί ότι η ευθύνη ανήκει σε άλλους φορείς ή υπηρεσίες και διαβεβαιώνει ότι «από τον Μάρτιο η Περιφέρεια Αττικής διενεργεί ψεκασμούς από εδάφους και αέρος για την πρόληψη του κινδύνου από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ με έκτακτες δράσεις στο αστικό κομμάτι του Δήμου Μεγάρων όπου εμφανίστηκαν κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καταπολεμά τις προνύμφες και τα ακμαία κουνούπια»,

Ωστόσο, διαφορετικές είναι οι εκτιμήσεις της βρετανικής κυβέρνησης η οποία προέβη σε επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής της οδηγίας για την Ελλάδα, με προσθήκη αναφοράς στα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου.

Συγκεκριμένα στο κεφάλαιο «Υγεία» αναφέρονται τα εξής:

«Ένας αριθμός περιπτώσεων ιού του Δυτικού Νείλου σημειώθηκαν φέτος στην Ελλάδα. Στις 22 Αυγούστου το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέγραψε 11 θανάτους από τον ιό εντός του 2018. Θα πρέπει να εξετάζετε προληπτικά μέτρα για την ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε κουνούπια, για παράδειγμα να κάνετε χρήση αντικουνουπικών, όταν είστε σε ανοιχτούς χώρους, και να κλείνετε πόρτες και παράθυρα ή να χρησιμοποιείτε σίτες. Για περισσότερες πληροφορίες Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Εθνικού δικτύου Υγείας Ταξιδιωτών (ΝΑΤΗΝΑC).»

Το πλήρες κείμενο της οδηγίας δημοσιεύεται στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα