Νέα σωτήρια διάταξη για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους

Τη διατήρηση της ρύθμισης των 100 δόσεων σε περίπτωση αδυναμίας έγκαιρης αποπληρωμής νέων φορολογικών οφειλών επιτρέπει νέα διάταξη την οποία  κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, μια νέα διάταξη η οποία βοηθά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή. Η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να διατηρήσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς και άλλες ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης που έχουν εξασφαλίσει, ακόμη και στην περίπτωση που δεν μπορούν να αποπληρώσουν στην ώρα τους νέες φορολογικές οφειλές.

Ειδικότερα, από το νέο έτος σύμφωνα με νέους κανόνες που είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές, οι φορολογούμενοι θα έχαναν τη ρύθμιση οφειλών που τους έχει χορηγηθεί από τη φορολογική διοίκηση στην περίπτωση που δεν εξοφλούσαν εμπρόθεσμα η δεν ρύθμιζαν, αφού είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες, τυχόν νέες φορολογικές οφειλές.

Με τη διάταξη που κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης το ΥΠΟΙΚ έδωσε τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίζουν με την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων νέες φορολογικές οφειλές πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Μέχρι τώρα η δυνατότητα ρύθμισης μέσω διαδικτύου ήταν επιτρεπτή μόνο εφόσον και αφού μια φορολογική υποχρέωση είχε λήξει. Μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης για υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και για τις οφειλές που δεν έχουν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμες. Μέχρι τώρα η δυνατότητα αυτή δινόταν μόνο με επίσκεψη του φορολογούμενου στην εφορία και κατόπιν έγκρισης του προϊσταμένου της εφορίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα