Μ. Σπυράκη: Ό,τι λέμε στο εσωτερικό, λέμε και στο εξωτερικό για το Σκοπιανό

Τις γνωστές θέσεις για το Σκοπιανό επανέφερε στο προσκήνιο η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη. Επισημαίνοντας ότι η “γαλάζια” παράταξη ό,τι λέει στο εσωτερικό της χώρας, λέει και στο εξωτερικό, η κ. Σπυράκη υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η οδός Πειραιώς δεν προτίθεται να υπερψηφίσει στην παρούσα Βουλή τη συμφωνία που έκανε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ζάεφ, καθώς για τη Νέα Δημοκρατία αυτή η συμφωνία είναι κακή.

“Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι εφόσον δεν κυρωθεί η συμφωνία από την παρούσα πλειοψηφία η ΝΔ στην επόμενη Βουλή, που όλα δείχνουν ότι θα είναι πλειοψηφία, δεν θα κυρώσει τη συμφωνία. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τις εκφράσεις της βίας σε καμία περίπτωση και για οποιεσδήποτε εκδοχές βίας δεν έχουμε κλείσει πουθενά το μάτι. Είναι καταδικαστέα από εμάς κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται”, τόνισε η Μαρία Σπυράκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα “Παραπολιτικά fm”, με το βλέμμα στραμμένο και στα χθεσινά επεισόδια.

Εστιάζοντας στις δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών (“δεχόμαστε πιέσεις από διεθνείς δυνάμεις…η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στην άποψη περί κακής συμφωνίας…ό,τι λέει στο εσωτερικό ο κ. Μητσοτάκης, το επαναλαμβάνει και στις επαφές του με ξένους ηγέτες στο εξωτερικό”, ανέφερε) η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε: “Κάθε πλευρά σε μία συζήτηση έχει απόψεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό μεταφράζεται σε πιέσεις με την έννοια του όρου που έχουμε στο μυαλό μας. Ο κ. Μητσοτάκης πάρα πολύ γρήγορα και η ΝΔ περιέγραψε στους διεθνείς συνομιλητές της τη θέση της σε σχέση με την υπόθεση της διευθέτησης της διαφοράς με τη πΓΔΜ. Αυτή η καθαρή τοποθέτηση ήταν στην πραγματικότητα ο τρόπος με τον οποίο η ΝΔ θωρακίστηκε απέναντι σε οποιεσδήποτε πιέσεις. Εάν υπήρχαν πιέσεις θα υπήρχε και πίεση από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει άρα νομίζω πως η συζήτηση αυτή μπορεί να περιοριστεί στο γεγονός ότι οι συνομιλητές μας έχουν απόψεις. Ρωτάνε γιατί δεν επιλέγουμε να υποστηρίξουμε τη συμφωνία που σύναψε η κυβέρνηση και η απάντηση μας είναι αυτή που λέμε και στο εσωτερικό. Ό,τι λέμε στο εσωτερικό λέμε και στο εξωτερικό…”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα