Μικτή εικόνα στις Ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve σήμερα το απόγευμα.

Ο όγκος των συναλλαγών παραμένει περιορισμένος λόγω τοπικής αργίας στην Ιαπωνία και ενώ οι επενδυτές υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει των ανακοινώσεων της Fed για τα επιτόκια.

Οι αγορές περιμένουν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018, κατά 25 μονάδες βάσης, από τις συνολικά τρεις που προεξοφλούν οι αναλυτές. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πλέον ότι η κεντρική τράπεζα ενδεχομένως να προχωρήσει σε τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων της φέτος καθώς η οικονομική ανάπτυξη έχει ενισχυθεί και ο πληθωρισμός αναμένεται να ακολουθήσει.

Στο ταμπλό, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0,3%, ενώ ο Shenzhen υποχωρεί σε ποσοστό 1,7%.

Ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,4% κλείνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX έκλεισε με μικρά κέρδη 0,2%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει οριακές απώλειες 0,02%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα