Μικτές οι τάσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Μικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό μετά το αρνητικό lead από την Wall Street και ενώ οι επενδυτές περιμένουν με ενδιαφέρον τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ που συνεδριάζει αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας αναφορικά με την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0.22%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία κέρδισε 0.18%. Αντίθετα, απώλειες 0.42% σημειώνει ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Μπερδεμένη εικόνα εμφανίζουν και οι κινεζικές αγορές, καθότι ο Shanmghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα ενισχύεται κατά 0.36%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά 0.29%. Απώλειες 0.41% σημειώνει και ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Οι αγορές στην Ταϊλάνδη παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω εθνικής αργίας.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Η απειλή του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει, συνεπώς οι αλλαγές κρίνονται κατάλληλες. Η ΕΚΤ θα πρέπει να αρχίσει να επαναφέρει τη νομισματική πολιτική στο φυσιολογικό, περιορίζοντας τις αγορές ομολόγων.

Στο μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν χθες οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, “κατεβάζοντας ταχύτητα” μετά από τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης ημέρας που οδήγησαν τον Dow Jones στο 54ο ρεκόρ του για το 2017.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα