Μικτά τα πρόσημα στην Ασία, άνω του 1,2% τα κέρδη του Nikkei

Μικτά πρόσημα με κυρίαρχο το πράσινο καταγράφονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, με τους δείκτες να ακολουθούν σε γενικές γραμμές τα χνάρια της Wall Street, εν μέσω υποχώρησης του ευρώ μετά τα τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,26% με τις μετοχές του τραπεζικού και τεχνολογικού κλάδου να τροφοδοτούν την άνοδο. Ήπιες απώλειες σημειώνει οι ASX 200 στην Αυστραλία (-0.22%), ενώ σταθεροποιητικά κινείται ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Σε ανοδική τροχιά, στο μεταξύ, κινούνται ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,75%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi καταγράφει κέρδη 0.7%.

Σημειώνεται ότι την παράταση του προγράμματος αγορών ομολόγων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018, η και αργότερα εάν χρειαστεί, αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ταυτόχρονα μείωσε το ύψος των μηνιαίων αγορών στα 30 δισ. από 60 δισ. ευρώ προηγουμένως. Το ευρώ αντέδρασε αρνητικά στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, συνεχίζοντας και σήμερα την καθοδική του πορεία.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 0.2% σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ με την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου να διαμορφώνεται στα 1.1627 δολάρια.

Στα μάκρο της ημέρας, Οι ιαπωνικές τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο για ένατο συνεχόμενο μήνα το Σεπτέμβριο, αλλά δεν κατόρθωσε να αυξήσει σημαντικά την ορμή του, αφήνοντας μακριά τον στόχο της BoJ για 2%.
Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 0,7%, όπως και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για 0,8%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα