Μικτά πρόσημα στις Ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα με κυρίαρχο το πράσινο καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό, με πρωταγωνίστρια την Κίνα που ανακοίνωσε ανάπτυξη 6,9% το 2017 ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα το Bitcoin δείχνει να σταθεροποιείται σήμερα μετά την χθεσινή βουτιά κάτω από τα 10.000 δολάρια.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί κατά 0,48%, ο ASX 200 σημειώνει πτώση της τάξης του 0,02%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία χάνει 0,33%.

Σημειώνεται ότι ο Nikkei άγγιξε υψηλό 26 ετών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ μέχρι στιγμής φέτος μετρά κέρδη της τάξης του 3%.

Αντίθετα, σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην υπόλοιπη Ασία, με τον Kospi στη Νότια Κορέα να ενισχύεται οριακά κατά 0,02%, το χρηματιστήριο της Ταϊβάν να σημειώνει κέρδη ύψους 0,61%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,68% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,38%.

Σταθερά στο 1,5% διατήρησε σήμερα τα επιτόκια η Τράπεζα της Κορέας, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται ότι σε ιστορικά υψηλά τερμάτισαν χθες οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον Dow Jones να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση πάνω από τις 26.000 μονάδες, τις οποίες “έπιασε” ενδοσυνεδριακά και την Τρίτη, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι το πέρας των συναλλαγών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα