Μικτά πρόσημα στις Ασιατικές αγορές 

Μικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό μετά το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο της Wall Street και ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της τράπεζας της Ιαπωνίας και τον κινεζικό PMI.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με οριακές απώλειες 0.04%, στην Αυστραλία ο ASX 200 υποχώρησε κατά 0.17%, ενώ αντίθετα οριακά πάνω (0.07%) κινείται ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Μικρά κέρδη σημειώνουν στο μεταξύ οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite στην Κίνα να ενισχύεται κατά 0.1% και το Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει κέρδη 0.09%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται κατά 0.86%.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας υποβάθμισε κάποιες εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό και διατήρησε την πολιτική της αμετάβλητη, εμμένοντας στα επιθετικά μέτρα για την τόνωση του πληθωρισμού καθώς οι άλλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο συνεχίζουν να αποχωρούν από το εύκολο χρήμα. Η ιαπωνική κεντρική τράπεζα ψήφισε 8 προς 1 να διατηρήσει τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επιτόκια αμετάβλητα, καθώς συνεχίζει να διοχετεύει τεράστια ποσά μετρητών στον χρηματοπιστωτικό κλάδο με την ελπίδα ότι θα πετύχει τον στόχο για τον πληθωρισμό του 2%.

Την ίδια ώρα, χειρότερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Οκτώβριο, αφού ο εν λόγω δείκτης υποχώρησε στις 51.6 μονάδες την εξεταζόμενη περίοδο από τις; 52.4 μονάδες που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι, με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street σε κλίμα επιφυλακτικότητας εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στα μέσα της εβδομάδας αλλά και των ανακοινώσεων από τον Λευκό Οίκο για τον διάδοχο της Janet Yellen. Τα εταιρικά αποτελέσματα μπορεί να μονοπώλησαν το επενδυτικό ενδιαφέρον τις προηγούμενες εβδομάδες ωστόσο αυτή την εβδομάδα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Federal Reserve.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα