Μικτά πρόσημα στις αγορές της Ευρώπης

Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις ΗΠΑ και την επικείμενη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου. Οι αυξημένες προσδοκίες ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα καταφέρουν να περάσουν το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο οδήγησαν χθες σε τριπλό ρεκόρ στην Wall Street και τον Nasdaq μια ανάσα από τις 7.000 μονάδες.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι διεθνείς αγορές σημείωναν έντονες διακυμάνσεις λόγω της αβεβαιότητας γύρω από την δυνατότητα του Τραμπ να προωθήσει τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε μείωση του εταιρικού φόρου στο 21% από 35% προηγουμένως.

Μιλώντας σε διάφορες κυριακάτικες τηλεοπτικές εκπομπές, ο υπουργός Οικονομικών Steve Mnuchin είπε πως “δεν έχει καμία αμφιβολία” ότι το φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων θα καταφέρει να φτάσει στο Οβάλ Γραφείο για υπογραφή. Ωστόσο, η πλειοψηφία του κόμματος παραμένει ισχνή με 52 έδρες έναντι 48. Ο Γερουσιαστής John McCain της Αριζόνα αναμένεται να χάσει την ψηφοφορία για λόγους υγείας.

Στο ταμπλό, ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί οριακά κατά 0,07%, ενώ στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,05%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,04%, ενώ ο γαλλικός CAC χάνει 0,20%. Στην Ελβετία ο SMI ενισχύεται κατά 0,10%.

Στην περιφέρεια τώρα, ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,21%, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται οριακά πάνω και ο PSI στην Πορτογαλία χάνει 0,15%.

Στην ατζέντα της ημέρας, αργότερα η Γερμανία θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δείκτης είχε αναρριχηθεί σε ιστορικό υψηλό τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα