Μικρά κέρδη στην Ευρώπη

Με μικρά κέρδη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, παρά τους φόβους για έναν εμπορικό πόλεμο που επιμένουν.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,17%, με τους περισσότερους από τους επιμέρους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,13%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,20% και ο γαλλικός CAC κερδίζει 0,12%.

Στην περιφέρεια, ο ελβετικός SMI κερδίζει 0,37% και ο πορτογαλικός PSI 20 σημειώνει άνοδο 0,26%, ενώ στον αντίποδα, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,23%. Ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,11%.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές άλλες χώρες θα εξαιρεθούν προς το παρόν από τους δασμούς που πρόκειται να επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Εν τω μεταξύ το ενδιαφέρον στρέφεται και στην Ισπανία, όπου χιλιάδες Καταλανοί υπέρμαχοι της αυτονομίας της επαρχίας τους συγκρούστηκαν χθες Κυριακή με την αστυνομία μετά τη σύλληψη στη Γερμανία του πρώην προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, πέντε μήνες αφού έφυγε από την Ισπανία.

Στην Ασία, οι δείκτες κινήθηκαν με μικτά πρόσημα, με τους φόβους για εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας να παραμένουν στο επίκεντρο. Ωστόσο, οι δείκτες περιόρισαν σημαντικά τις αρχικές τους απώλειες, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα τις Wall Street Journal, Κίνα και ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει σιωπηρά διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης των ΗΠΑ στις κινεζικές αγορές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα