Με πτωτικές τάσεις οι Ασιατικές αγορές

Πιέσεις δέχτηκαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές “ζυγίζουν” την αυξημένη αβεβαιότητα που έχει επιστρέψει γύρω από το πρόσωπο του Ντ. Τραμπ. Οι ασιατικές μετοχές δέχτηκαν πιέσεις και από τις απώλειες της Wall Street. Υπενθυμίζεται ότι χτες κόκκινο βάφτηκε το ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες που και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street τερματίζουν με απώλειες 1% και άνω.

Παράλληλα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει γνωρίσει ο Dow Jones στη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, καθώς η τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη άσκησε σημαντικές πιέσεις στους δείκτες.

Στο ταμπλό των διεθνών αγορών αποτυπώνονται μεταξύ άλλων και οι αμφιβολίες της αγοράς σχετικά με τις “διοικητικές” ικανότητες του Ντόναλντ Τραμπ, μετά από τη στάση που κράτησε έπειτα από τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ. Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε χτες τα ΜΜΕ, ισχυριζόμενος ότι διαστρέβλωσαν τις δηλώσεις του. Σημειωτέον πως η αναφορά του ότι υπήρχε άδικο “και στις δύο πλευρές” κατά τις βιαιότητες μεταξύ ακροδεξιών και ακτιβιστών αντιρατσιστών, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei (-1,18%) υποχώρησε σε χαμηλό τριών εβδομάδων, ενώ ο Kospi στην Κορέα έχασε 0,34%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 0,80%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 1,22% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,32% και ο Shenzhen Composite έχασε 0,39%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα