Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έκλεισε σήμερα με κέρδη καθώς οι επενδυτές «ανταποκρίθηκαν» στις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen ενώπιον του Κογκρέσου.

Ενώπιον των μελών του Καπιτωλίου, η Yellen δήλωσε ότι η Fed θα είναι προσεκτική τη σύσφιξη της πολιτικής της, με σταδιακή αύξηση επιτοκίων, αλλά διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που ο πληθωρισμός παραμείνει αδύναμος δεν θα διστάσει να αλλάξει προσέγγιση.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,32%, ενώ στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός Dax σημείωσε κέρδη 0,12%, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε οριακές απώλειες 0.05%, ενώ ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε κατά 0.25%.

Στην περιφέρεια, ο ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε ανοδικά (+0,93%), ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,42% και πορτογαλικός PSI 20 κατέγραψε ισχυρά κέρδη ύψους 2%.

Οι μετοχές του κλάδου λιανικών πωλήσεων έκλεισαν με άνοδο, ωθούμενες από τις ανακοινώσεις για κέρδη. Η γαλλική Casino εμφανίστηκε σίγουρη για επίτευξη των στόχων της καθώς οι πωλήσεις της στη Γαλλία παρέμειναν ισχυρές, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχυθεί κατά 3,6%.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανέκαμψαν στην πορεία της ημέρας μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα. Η γερμανική Daimler βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες ότι πούλησε 1 εκατομμύριο οχήματα τα οποία εξέπεμπαν περισσότερους ρύπους από τις προδιαγραφές. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 0,47% ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και στο -1.12%.
Επίσης, η μετοχή της AstraZeneca έκλεισε με σημαντικές απώλειες εν μέσω δημοσιευμάτων πως ο CEO εγκαταλείπει την εταιρεία για την Teva Pharma.

Ο Ilmars Rimsevics, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας και μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ υποστήριξε ότι το QE θα μπορούσε να συνεχιστεί ίσως για δύο ακόμα χρόνια δεδομένου του χαμηλού πληθωρισμού.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel συναντήθηκε με τον Emmanuel Macron και σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, οι υπουργοί Οικονομικών των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο για το συντονισμό του φορολογικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα