Με εντυπωσιακές εκδηλώσεις υποδέχτηκε ο κόσμος το 2019

Στην Αθήνα, ο δήμος Αθηναίων οργάνωσε την παραδοσιακή γιορτή στο Θησείο, με ήχους και τραγούδια από την Κατερίνα Κούκα, τον Θέμη Καραμουρατίδη δεξιοτέχνες μουσικούς και ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

 

Στη Νέα Υόρκη χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν τη δυνατή βροχή που έπεφτε χθες το βράδυ και κατέκλυσαν την λαμπερή Times Square για να υποδεχθούν το νέο έτος.

Επί ποδός βρίσκονταν χιλιάδες αστυνομικοί αλλά και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για την ανίχνευση εκρηκτικών μηχανισμών, που όμως δεν χάλασαν το γιορτινό κλίμα.

Στο Παρίσι 300.000 άνθρωποι σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν για να περιμένουν τα μεσάνυχτα σε εορταστική ατμόσφαιρα ενώ από την Αψίδα του Θριάμβου προβαλλόταν ένα θέαμα ήχου και φωτός. Τα «κίτρινα γιλέκα» συγκεντρώθηκαν επίσης στη Σανζ Ελιζέ κρατώντας πανό με συνθήματα για δικαιοσύνη, κατά την εκδήλωση για την Πρωτοχρονιά.

Παρίσι(AP 

Στο Λονδίνο όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στο London Eye για το λαμπερό σόου από πυροτεχνήματα. Η βρετανική πρωτεύουσα υποδέχθηκε το 2019 υπό τους χτύπους του Big Ben, παρότι εδώ κι ένα χρόνο είναι εκτός λειτουργίας για λόγους συντήρησης. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, το κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει ένα ειδικό μηχανισμό ώστε το εμβληματικό ρολόι να σημάνει την έλευση του νέου έτους.

Λονδίνο(AP 

Εντυπωσιακοί ήταν οι εορτασμοί και στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στην περιοχή, όπου τα μέτρα ασφαλείας ήταν αρκετά ενισχυμένα και τους απαγορεύθηκε μέχρι και να φέρουν μπουκάλια με ποτό.

Βερολίνο(AP 

Με λαμπερά πυροτεχνήματα, που όμως προκάλεσαν δεκάδες τραυματισμούς, γιορτάστηκε η Πρωτοχρονιά στις Φιλιππίνες.

Φιλιππίνες

Αν και η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν εορτάζεται ευρέως στην Κίνα, πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στις μεγαλύτερες πόλεις. Στο Πεκίνο πολλοί ήταν αυτοί που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βγήκαν στους δρόμους για να υποδεχθούν το 2019.

Πεκίνο

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο ο Χριστός Λυτρωτής χρωματίσθηκε, τα χέρια του ενώθηκαν και το κεφάλι του έγειρε, σε μια στάση περισυλλογής, πριν επανέλθει στη συνηθισμένη θέση του με τα χέρια απλωμένα: τα φώτα που έπεσαν πάνω στο εμβληματικό άγαλμα του Ρίο ντε Ζανέιρο έδωσαν στους εκατοντάδες χιλιάδες Καριόκας μια θεαματική οπτική ψευδαίσθηση, που αποτέλεσε την κορύφωση της γιορτής των πυροτεχνημάτων. Πολλοί πάντως πήγαν προς τη θάλασσα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα