Με διευρυμένα κέρδη ο χρυσός

Το συμβόλαιο του χρυσού, τερμάτισε ανοδικά τις συναλλαγές του ενώ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fedral Reserve διεύρυνε τα κέρδη του.

Ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου, μετά το “κύμα” παραιτήσεων από το Συμβούλιο Αμερικανικής Βιομηχανίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που μάλιστα οδήγησε στη διάλυση δύο συμβουλίων από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,25% στα 1.284,94 δολ. ανά ουγγιά, ενώ στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 1,35% στα 17,17 δολ. ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,74% στα 981,25 δολ. ανά ουγγιά και το παλλάδιο κέρδισε 3,10% στα 915,25 δολ. ανά ουγγιά.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve διαχωρίστηκαν στη συνεδρίαση του Ιουλίου ως προς το χρόνο της μελλοντικής αύξησης των επιτοκίων καθώς δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν γιατί ο πληθωρισμός είναι τόσο αδύναμος τους τελευταίους μήνες. Συμφώνησαν, ωστόσο, να ξεκινήσουν σύντομα τη μακροχρόνια διαδικασία της συρρίκνωσης του ισολογισμού της τράπεζας, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 25-26ης Ιουλίου που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Ο υποτονικός πληθωρισμός ώθησε ορισμένους αξιωματούχους να προτείνουν ξανά αναμονή στην αύξηση των επιτοκίων, υποστηρίζοντας ότι η Fed “μπορεί να είναι υπομονετική υπό τις υφιστάμενες συνθήκες”. Άλλοι, ωστόσο, ανησυχούν πως η ισχυρή αγορά εργασίας και οι υψηλές τιμές μετοχών θα μπορούσαν να ωθήσουν τον πληθωρισμό πάνω από το στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας, κάτι που θα ήταν δύσκολο να ελέγξουν.

Μετά τη δημοσίευση των πρακτικών, ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1.286,10 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα