Με βροχή και λάσπη ο σημερινός καιρός

Με πολλή βροχή και σκόνη ξεκίνησε η μέρα κι έτσι θα τελειώσει. Από αργά το βράδυ της Πέμπτης, βρέχει χωρίς σταματημό κι έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση, μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Η σκόνη που έχει έρθει από την Αφρική, κάνει ακόμα δυσκολότερη την κατάσταση, ενώ και οι άνεμοι, που ξεπερνούν τα 7-8 μποφόρ, συνθέτουν ένα καιρικό κοκτέιλ που θα μας απασχολήσει τις επόμενες ώρες.

Στην Αττική, τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες και μέχρι τις απογευματινές ώρες το σκηνικό θα είναι βαρύ. Προς το βράδυ, θα επανέλθουν οι βροχοπτώσεις, αλλά όχι με την ίδια ένταση που αναμένουμε εντός της ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη, άστατος ο καιρός με δυνατές κατά τόπους βροχοπτώσεις, βοριάδες 5-6 μποφόρ. Και το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός, ενώ από την Κυριακή φαίνεται να υπάρχει μια μικρή βελτίωση.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς όπου θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που από τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός σήμερα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις μεσημβρινές ώρες. χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν βαθμιαία στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας όπου θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα