Με αντιφασιστικό συλλαλητήριο απαντά η Καλλιθέα στις ακροδεξιές εισβολές σε σχολεία

Μαζική είναι η απάντηση φορέων της Καλλιθέας και των γύρων περιοχών στη βεβήλωση σχολείων με ναζιστικά σύμβολα, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί για το Σάββατο 12 Μαΐου αντιφασιστική κινητοποίηση.

Αναλυτικότερα, τις τελευταίες ημέρες ακροδεξιές ομάδες μπήκαν σε σχολικά συγκροτήματα της Καλλιθέας (4ο Λύκειο, 10ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, 3ο Λύκειο, 6ο Λύκειο κλπ) και βεβήλωσαν τους τοίχους με ναζιστικά σύμβολα και συνθήματα.

Παράλληλα γέμισαν τους εξωτερικούς χώρους των σχολείων με τρικάκια με συνθήματα «Έξω οι ξένοι», «Πατρίς θρησκεία Οικογένεια» και υπογραφή της Χρυσής Αυγής.

«Προφανώς δεν είναι τυχαία η ενέργεια αυτή των φασιστοειδών ούτε στην Καλλιθέα ούτε στο συγκεκριμένο συγκρότημα. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ομάδα φασιστών επιτέθηκε και χτύπησε αντιφασίστες/τριες που μοίραζαν αντιφασιστικό υλικό κοντά στην πλατεία Κύπρου», επισημαίνει η ΕΛΜΕ, ενώ ήδη ανακοινώθηκε για το Σάββατο 12 Μαΐου στις 6μμ στην πλατεία Κύπρου, αντιφασιστική κινητοποίηση από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ταύρου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα