Με ανοδικές τάσεις οι ευρωαγορές

Τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με θετικό πρόσημο, στις συναλλαγές της Πέμπτης, με τα κέρδη να είναι ωστόσο συγκρατημένα καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ομιλίες από το συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi θα μιλήσει αύριο, Παρασκευή, με τους αναλυτές να περιμένουν νέα στοιχεία για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια για την τόνωση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Υπενθυμίζεται ότι ο Draghi δήλωσε τον Ιούλιο, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, ότι η συζήτηση για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα θα πρέπει να διεξαχθεί το φθινόπωρο.

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει και η ομιλία της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η κεντρική τράπεζα στη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Οι δύο τραπεζίτες πάντως αναμένεται να στείλουν και πάλι μήνυμα στις αγορές ότι η νομισματική πολιτική δεν θα διαταράξει τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 374,93 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 12.195,85 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 5.128,75 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει επίσης 0,3% στις 7.402,10 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται σε ποσοστό 0,35%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,4%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα