Μεικτά πρόσημα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,11% στις 848,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.177,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,16% στις 957,69 μονάδες.

Η αγορά επιζητά κάποια δείγματα από τη χθεσινή συνάντηση των Ελλήνων τραπεζών με την επικεφαλής του SSM, Ντανιέλ Νουί, όπου και συζητήθηκαν οι παράμετροι βάσει των οποίων θα διεξαχθούν τα τεστ αντοχής, αλλά και οι επισημάνσεις για τους κινδύνους που θα μπορούσαν να απειλήσουν την προσδοκώμενη θετική έκβαση της διαδικασίας.

Η συνάντηση ήταν προκαταρκτική, παρά το γεγονός ότι η προετοιμασία για τα stress test βρίσκεται στην τελική ευθεία. Εντούτοις, οι εγχώριοι αναλυτές έχουν δώσει πολύ μεγάλη σημασία στις διεργασίες αυτές, καθώς μπορούν να δώσουν μια εικόνα για τα πιθανά αποτελέσματα των τραπεζικών δοκιμασιών.

Το σημαντικό είναι ότι η αγορά διαθέτει τις δυνάμεις να κρατήσει τα επίπεδα, ακόμη και αν το τοπίο παραμείνει για λίγο ακόμη θολό, αναφέρει χρηματιστηριακή πηγή στο Capital.gr. Δεδομένου του ότι τα ξένα χαρτοφυλάκια ήταν ενεργητικά τον Δεκέμβριο, τα κέρδη μέχρι σήμερα, αν και ικανοποιητικά, είναι μικρά για να αποχωρήσουν σε περίπτωση που η αβεβαιότητα επιμείνει, προσθέτει.

Άλλωστε στο μέτωπο της αξιολόγησης οι εξελίξεις τρέχουν χωρίς καμία δυσάρεστη έκπληξη, αφού και το σχετικό πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ψηφίστηκε χτες από τη Βουλή. Η Κυβέρνηση, όχι μόνον βγήκε αλώβητη από την ψηφοφορία παρά τις γκρίνιες βουλευτών για σειρά διατάξεων αλλά και ενισχυμένη πλέον, κατά μία βουλευτή.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το πιθανότερο σενάριο στην αγορά αυτό το διάστημα είναι η αναμονή και η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, με προσπάθειες ενθυλάκωσης κερδών σε επιλεγμένους τίτλους. Αυτή είναι και η εικόνα σήμερα, με μόνη την Jumbo να έχει ξεχωρίσει, καθώς μετά τα στοιχεία που ανακοίνωσε για τις πωλήσεις Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2017, κερδίζει 2,08%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι μετοχές των ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Aegean και Motor Oil, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Τιτάν, Σαράντης, Βιοχαλκο και Grivalia. Πειραιώς και ΟΛΠ σημειώνουν απώλειες 1,09% και 1,19% αντίστοιχα.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα