Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Γεράνεια Όρη

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα Γεράνεια Όρη, καθώς η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς.

Αρχικά, οι άνεμοι ήταν σταθερά δυτικοί και κατηύθυναν την φωτιά προς τους Αγίους Θεοδώρους, όμως στη συνέχεια άλλαξαν κατεύθυνση σε ανατολικοί και έσπρωξαν το πύρινο μέτωπο σε δύο κατευθύνσεις – προς τους οικισμούς των Αγίων Θεοδώρων αλλά και προς το Αλεποχώρι.

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Αν και δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος δόθηκε εντολή για προληπτικούς λόγους να εκκενωθούν τρεις οικισμοί στους Αγίους Θεοδώρους και συγκεκριμένα το Λεοντάρι, τη Νέα Πολιτεία και το Κατσιβίρι, όπως επίσης εκκενώθηκαν οργανωμένα τρία μοναστήρια στην περιοχή και μία παιδική κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Από το πρωί της Τρίτης, στο σημείο αδυνατούσαν να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις και επιχειρούσαν από αέρος 5 ελικόπτερα και στη συνέχεια και ένα αεροσκάφος, βλέποντας αυτές τις εξελίξεις στην Πυροσβεστική έδωσαν εντολή να αυξηθούν τα εναέρια μέσα μέχρι να πέσει το σκοτάδι και έτσι πέσει η νύχτα έφτασαν να επιχειρούν 9 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη σε μία ύστατη προσπάθεια να προλάβουν τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η πυρκαγιά.

Πλέον, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους επίγειες δυνάμεις και εναέριες δυνάμεις.

Πλήρως είναι αποκατεστημένη η οδική κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα