Μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στον ομογενή κοσμοναύτη

Επιστολή στον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλο, ενόψει της πέμπτης συμμετοχής του σε αποστολή στο διάστημα, απέστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλος γεννήθηκε στη Γεωργία, είναι ποντιακής καταγωγής και δηλώνει περήφανος που έχει τις ρίζες του στη «μικρή, αλλά μεγάλη Ελλάδα».

Σπούδασε στο Αεροπορικό Ινστιτούτο της Μόσχας και πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι του στο διάστημα το 2002. Έχει στο ενεργητικό του τέσσερα ταξίδια στο διάστημα.

Έχει τιμηθεί με σειρά μεταλλείων, ανάμεσα στα οποία το μετάλλιο του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», το «Βραβείο της Φιλίας» και το «Μετάλλιο Διαστημικής Πτήσης της NASA».

Σήμερα, στις 20 Απριλίου, ξεκινά το πέμπτο κατά σειρά ταξίδι του στο διάστημα.

Στην επιστολή του προς τον ομογενή κοσμοναύτη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Αγαπητέ Θοδωρή,

Το πέμπτο σου ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που ξεκινά σε δύο μέρες, δεν είναι μόνο μια ακόμη προσωπική και επαγγελματική σου επιτυχία.

Αλλά και άλλη μια ιστορική στιγμή του απανταχού Ελληνισμού, που σε παρακολουθεί υπερήφανος και σε καμαρώνει, καθώς καταφέρνει χάρη σε σένα να ξεπεράσει και πάλι τα όρια του πλανήτη μας και να συμμετέχει μαζί σου σε μια από τις πλέον πρωτοποριακές δραστηριότητες της ανθρωπότητας.

Είναι μεγάλη τιμή για κάθε Έλληνα, που ως άξιο τέκνο του Πόντου, πήρες για πρώτη φορά μαζί σου στο Διάστημα την ελληνική σημαία το 2002 κι έκτοτε συνεχίζεις να την τιμάς και να την έχεις στην καρδιά σου, έστω κι αν η ελληνική Πολιτεία δεν σου έδειξε πάντοτε την προσοχή και το ενδιαφέρον, που αξίζει το έργο σου.

Σε ευχαριστούμε ειλικρινά για όσα κάνεις για την ανθρωπότητα, για τη χώρα που σε ανέδειξε, τη Ρωσία, για την ιστορική σου πατρίδα, την Ελλάδα, και για την παραδοσιακή φιλία και συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας.

Σε μια ανήσυχη περίοδο για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, η διεθνής συνεργασία, στην οποία εδράζεται η λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, είναι ένα υπόδειγμα καινοτόμου ανάπτυξης, επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου και μια χειροπιαστή ελπίδα για το κοινό μας σπίτι, τη Γη και το μέλλον της.

Εύχομαι σε σένα και στον συνταξιδιώτη σου σε αυτήν την πτήση, τον Αμερικανό αστροναύτη Τζακ Φίσερ, με τον οποίο φέρετε τα συνθηματικά ονόματα της επιλογής σου “Όλυμπος-1” και “Όλυμπος-2”, αλλά και σε όλο το πλήρωμα του Σταθμού, τους συναδέλφους και τις οικογένειές σας, υγεία και κάθε επιτυχία στην αποστολή σας.

Σας περιμένουμε όλους για αποκατάσταση στην Ελλάδα, όπου με χαρά παρακολουθούμε να έρχονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι κοσμοναύτες, με πρωτοπόρο μάλιστα προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κρήτη.

Καλή διαστημική πτήση και καλή αντάμωση!».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα