Μέι: Επικίνδυνη μία αλλαγή ηγεσίας – Ο λαός θέλει το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μίλησε μπροστά από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής εναντίον της ηγεσίας της, που θα γίνει απόψε.

“Υπηρέτησα αυτό το κόμμα”, είπε η πρωθυπουργός Μέι και θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις” στην σημερινή ψηφοφορία. “Μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος αυτή τη στιγμή θα θέσει σε κίνδυνο την χώρα μας”. “Υπηρετώ το εθνικό συμφέρον”, είπε η Μέι και θεωρώ ότι μια συμφωνία με την ΕΕ είναι εφικτή, “είναι στο χέρι μας”.

“Συναντήθηκα χθες με ηγέτες της ΕΕ, σημειώνουμε πρόοδο”, είπε η Μέι και σημείωσε ότι θα παραμείνει στο Λονδίνο και δεν θα μεταβεί στο Δουβλίνο όπως είχε προγραμματίσει. Η Μέι δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αβεβαιότητα και ότι υπάρχει ο κίνδυνος να παραδοθεί ο έλεγχος των διαπραγματεύσεων για το Brexit στους Εργατικούς.

“Ένας νέος ηγέτης θα πρέπει να επεκτείνει ή να ακυρώσει το Άρθρο 50” , είπε η Μέι τονίζοντας ότι “έχουμε το χρονικό περιθώριο για να συντριβούμε. Αυτό θα συνέφερε μόνο τον Τζέρεμι Κόρμπιν (Σ.τ.Σ: τον ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών)”, πρόσθεσε.

“Είμαι έτοιμη να ολοκληρώσω το έργο μου”, τόνισε η Μέι. “Ο λαός θέλει να ολοκληρώσουμε το Brexit”. “Είμαστε υποχρεωμένοι και θα το πράξουμε, να φέρουμε εις πέρας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα