Μάλι: Τέσσερις οι νεκροί από την χθεσινή επίθεση σε πολυτελείς τουριστικές εγκαταστάσεις

Στην επίθεση σε πολυτελείς τουριστικές εγκαταστάσεις που διαπράχθηκε χθες Κυριακή στο Μπαμακό, σκοτώθηκαν ένας υπήκοος της Πορτογαλίας και μια υπήκοος του Μάλι, οι οποίοι εργάζονταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα της Αφρικής,  δήλωσε σήμερα η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φρεντερίκα Μογκερίνι.

«Δυστυχώς μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε δύο θύματα μεταξύ των συναδέλφων μας της ΕΕ, έναν Πορτογάλο που ανήκε στην αποστολή εκπαίδευσης (των στρατιωτών) του Μάλι» και «μια συνάδελφο από το Μάλι η οποία εργαζόταν για την αντιπροσωπεία της ΕΕ», δήλωσε η Federica Mogherini κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο μετά το πέρας του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών.

Η επίθεση, την οποία χαρακτήρισε «τζιχαντιστική» ο υπουργός Ασφάλειας του Μαλί, ήταν η πρώτη με στόχο δυτικούς εδώ και πάνω από έναν χρόνο στην πρωτεύουσα του Μάλι.

Περίπου σαράντα πολίτες διέφυγαν τον κίνδυνο από την επίθεση αυτή εναντίον ενός οικολογικού θέρετρου, στην περιφέρεια του Μπαμακό, το οποίο εκτιμούν πολύ οι ξένοι τουρίστες. Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν και πέντε συνελήφθησαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα