Λεουτσάκος: Θα επιθυμούσαμε να συνεργαστούμε με το ΚΚΕ αλλά βρίσκεται περιχαρακωμένο στα τείχη του Περισσού

αρχείο λήψης

Ο γραμματέας της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας Στάθης Λεουτσάκος μιλώντας στον Realfm δήλωσε “Θα επιθυμούσαμε το ΚΚΕ να είναι μέσα εξαρχής στην πρωτοβουλία που παίρνουμε, στην Λαϊκή Ενότητα, να είναι μαζί σε ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο. Όχι κατ’ ανάγκη να προχωρήσει, να συνεργαστούμε και εκλογικά ή έστω μετεκλογικά με όποια μορφή επιθυμεί”ενώ πρόσθεσε “Δυστυχώς όμως το ΚΚΕ σήμερα κρύβεται και αντί να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες για να βγει ο λαός στο προσκήνιο και η χώρα από την κρίση, είναι περιχαρακωμένο στα τείχη του Περισσού. Κατά τη γνώμη μου το ΚΚΕ σήμερα βρίσκεται σε μια παρέκκλιση από πολιτικής και ιδεολογικής πλευράς, δεν ανταποκρίνεται σε ιστορικούς ρόλους που έχει να παίξει” .

Ο κ. Λεουτσάκος  αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε “ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε” καταργήθηκε με ευθύνη του προέδρου του. “Απαξίωσε τα όργανα και χωρίς απόφαση οργάνων ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια στροφή 180 μοιρών. Απαξιώθηκαν τα όργανα και μια μικρή ομάδα στο Μαξίμου οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ από αντιμνημονιακό λαϊκό ριζοσπαστικό κόμμα σε ένα μνημονιακό κόμμα”προσθέτοντας “Υπό αυτές τις αλλαγές που έγιναν, δεν μπορεί η Λαϊκή Ενότητα να συνεργαστεί με κανένα μνημονιακό κόμμα” συμπλήρωσε ο κ. Λεουτσάκος.  “Με μνημονιακά κόμμα που ψηφίζουν και επιθυμούν να εφαρμόσουν μνημόνια εμείς δεν μπορούμε να συνεργαστούμε” είπε ερωτηθείς με ποιους θα μπορούσε να συνεργαστεί το νέο κόμμα, ενώ σημείωσε ότι “υπάρχει ένα 62% του λαού που μέσα σε αντίξοες συνθήκες είπε ένα όχι. Αυτό το 62% του λαού θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε”.

“Εμείς κρατάμε τα καλύτερα στοιχεία από τον ριζοσπαστισμό του ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Ενότητα θα εκφράσει την Αριστερά, αλλά όχι μόνο. Θα εκφράσει και άλλες πολιτικές ομάδες, πρόσωπα συλλογικότητες που θέλουν να υπερασπιστούν τη λαϊκή κυριαρχία της χώρας” συνέχισε και ερωτηθείς εάν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα ή όχι απάντησε: “Σημασία έχει τι θα το θεωρήσει ο ελληνικός λαός και ο λαός πιστεύω ότι θα θεωρήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ασυνεπή και μνημόνιο και αριστερά είναι ασύμβατες έννοιες. Από αυτή την άποψη θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράσει σήμερα τη μαχόμενη αριστερά, το μαχόμενο λαϊκό κίνημα”

Τέλος,ο κ. Λεουτσάκος είπε  “Προεκλογικά έλεγε ότι θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας ανεξάρτητα μάλιστα για τη διαπραγμάτευση για το χρέος.  Εμείς ήμασταν αυτοί που και τότε λέγαμε ότι αυτά που λέμε έρχονται σε σύγκρουση και η απάντηση ότι αυτά θα τα εφαρμόσουμε ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευση για το χρέος” .

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα