Κόντρα Μέι – Κόρμπιν: Κέρδισαν οκτώ μονάδες οι Εργατικοί

Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί αύξησαν τις δυνάμεις τους κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες στο 34%, με τους Τόρις να υπερτερούν ωστόσο στο 49%.

Το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων επί των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, αρκετές ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με πριν από τρεις εβδομάδες, αλλά σε επίπεδο που θα της εξασφάλιζε ευρεία πλειοψηφία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Ipsos MORI που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην πρόθεση ψήφου οι Τόρις διατηρούν σταθερά το ποσοστό τους στο 49%, αλλά οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί αύξησαν τις δυνάμεις τους κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες στο 34% σε σχέση με πριν από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας του Λονδίνου Evening Standard.

Το ποσοστό αποδοχής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών μειώθηκε κατά το ήμισυ στο 7%, ενώ εκείνο του αντιμεταναστευτικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου έπεσε μόλις στο 2%.

“Το ενδιαφέρον που επικεντρώθηκε στο προεκλογικό μανιφέστο των Εργατικών ενδεχομένως να τους βοήθησε αυτή την εβδομάδα, αλλά σε πολλά ζωτικής σημασίας ζητήματα όπως εκείνο της ηγεσίας, οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να τους τοποθετούν πολύ πίσω από τους Συντηρητικούς”, εξηγεί ο Γκίντεον Σκίνερ, ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών δημοσκοπήσεων της εταιρείας Ipsos MORI.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα