Κυπριακή κυβέρνηση: Απορρίπτει δημοσίευμα για κατάργηση της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης

 Απορρίπτει, ως παντελώς ανυπόστατο, η κυπριακή κυβέρνηση, σημερινό δημοσίευμα στο «Φιλελεύθερο» περί διεξαγωγής συζήτησης από τον Εσπεν Μπαρθ Άιντε με διάφορες πλευρές, εντός και εκτός Κύπρου, για μια νέα συνθήκη για την Κύπρο, που θα οδηγεί στην κατάργηση της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται τη χθεσινή συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο, αυτό που ετοιμάζει ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό είναι μια νέα Συνθήκη Εγκαθίδρυσης και Εφαρμογής (Treaty of Establishment and Implementation).

«Δεν τίθεται σε καμιά περίπτωση θέμα κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε και της Συνθήκης Εγκαθίδρυσής της» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας το δημοσίευμα. Ουδείς έχει θέσει τέτοιο αίτημα πρόσθεσε και σχολίασε: «είναι κρίμα και ατυχές από μόνοι μας να εισάγουμε στο διάλογο θέματα που δεν υπάρχουν. Κάποιοι δημοσιεύουν ανυπόστατες πληροφορίες και αν επικεντρωθούμε σε αυτές θα εξυπηρετήσουμε τους στόχους τους».

Και κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης: «Φθάσαμε επιτέλους στο παρά πέντε για συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων και αυτό είναι το πρώτο δεδομένο που πρέπει να χαιρετίσουμε, ενώ το δεύτερο είναι πως η πρόοδος στο κεφάλαιο αυτό θα ξεκλειδώσει τα υπόλοιπα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα