Κεντροαριστερά: Δύο κόμματα (τουλάχιστον) στη συσκευασία του ενός

Συμφωνία μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη για τη διατήρηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων (ΔΗΣΥ και Ποτάμι) υπό τον αρχηγό που θα εκλεγεί μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αποκαλύφτηκε κατά τη χθεσινή τηλεμαχία με τους υποψήφιους αρχηγούς του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η Φ.Γεννηματά και ο Στ.Θεοδωράκης δημοσιοποίησαν τη συμφωνία τους, με την οποία δεν συμφωνούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, οι οποίοι υποστηρίζουν την ενοποίηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων.

«Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί θα έχει το τιμόνι της παράταξης και θα καθοδηγεί τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που δεν διαλύονται. Δεν πρέπει να κάνουμε αυτό το δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Όταν δίνω τον λόγο μου τον τηρώ. Δεν διαλύονται οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες», υποσχέθηκε δημόσια η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογή αρχηγού στις 12 Νοεμβρίου. Έντονα διαφώνησαν οι Γιώργος Καμίνης, Γιάννη Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απάντησε στην κριτική πως θα συνδυάζει και τη θέση του δημάρχου και τη θέση του αρχηγού εφ όσον εκλεγεί, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νέου κόμματος. Τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης σταδιακά ενός ενιαίου πολυτασικού φορέα και ζήτησε από τον κόσμο να ψηφίσει μαζικά.

«Θέλουμε μια νέα παράταξη με μια νέα ηγεσία γιατί η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μανιάτης. Αντέδρασε ενοχλημένος στο σχόλιο της κ. Γεννηματά ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στην Αργολίδα τον Ιανουάριο του 2015 λέγοντας ότι στοχοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή. Επίσης επανέλαβε ότι η πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας θα προέλθει με νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο, τα πανεπιστήμια και τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

«Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα στον κόσμο τι κόμμα δημιουργούμε», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης επιμένοντας ότι την επομένη της εκλογής αρχηγού θα πρέπει η κοινοβουλευτική ομάδα να είναι μία.

Αντίθετος με τη διάλυση των κομμάτων που πήραν την πρωτοβουλία για να ανοίξει η διαδικασία ήταν ο Απόστολος Πόντας, ενώ ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος επεσήμανε ότι ο νέος φορέας, για να πείσει θα πρέπει να συγκρουστεί με τις παρασιτικές κρατικοδίαιτες κοινωνικές ομάδες εκφράζοντας τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας.

Ο Δημήτρης Τζιώτης, πρότεινε ακόμη και τώρα, πριν την εκλογή αρχηγού να γίνει πολιτικό συνέδριο για να ξέρει ο κόσμος τι θα ψηφίσει.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα