Καταλονία: Μικρό προβάδισμα του αυτονομιστή Puigdemont με 24%

ΚατΜικρό προβάδισμα της συμμαχίας του αυτονομιστή Puigdemont έναντι των κεντροδεξιών «Πολιτών» ενόψει των εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου 2017
Το προβάδισμα διατηρεί ο συνασπισμός κομμάτων της Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς υπό τον αυτονομιστή ηγέτη της Καταλονίας, Carles Puigdemont, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, αν και παρατηρείται τάση μείωσης των ποσοστών του, μετά τη φυγή του στο Βέλγιο.
Ειδικότερα σε δημοσκόπηση της NC Report, ο συνασπισμός  ERC-EFA του Puigdemont συγκεντρώνει το 24% στην πρόθεση ψήφου, ακολουθούμενο από το κεντροδεξιό Cs-ALDE με 21%. Ποσοστό 15% καταγράφουν οι σοσιαλδημοκράτες  PSC-S&D: 15%. Έπονται με 14% οι Φιλελεύθεροι ενώ 9% έχει το Λαϊκό κόμμα  (PP-EPP).
Η καταλανική έκδοση του αριστερού Podemos ακολουθεί με 8% ενώ 6% συγκεντρώνει το ακροαριστερό CUP-LEFΤ.  Σε δημοσκόπηση της Metroscopia το ERC EFA συγκεντρώνει το 27% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Cs-ALDE με 25%. Ποσοστό 15% συγκεντρώνει το PSC-S&D με διαφορά μίας μονάδας από το JxCat-ALDE, που βρίσκεται στο 14%. Έπονται το Podcmos με 7% και το  CUP-LEFΤ με 6%.  Ποσοστό 6% καταγράφει και το PP-EPP.
Υπενθυμίζεται ότι, οι περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία έχουν οριστεί για τις 21 Δεκεμβρίου 2017.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα