Κατάρ: Δεν δεχόμαστε υπαγορεύσεις στην εξωτερική μας πολιτική από κανέναν

Από το Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν αλ Θάνι, δήλωσε σήμερα ότι κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει την «εξωτερική πολιτική» του εμιράτου, καταγγέλλοντας τις «άδικες» και «παράνομες» κυρώσεις που επέβαλαν χώρες του Κόλπου και η Αίγυπτος, ενάντια στην χώρα.

«Το Κατάρ είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί (με τα κράτη του Κόλπου) όσον αφορά την ασφάλεια στην περιοχή του Κόλπου. Αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί την εξωτερική μας πολιτική», τόνισε ο υπουργός σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην πρεσβεία του Κατάρ στο Παρίσι.

Ο Καταριανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Ντόχα «εξακολουθεί να μην έχει ιδέα» γιατί η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με την χώρα, πριν από μια εβδομάδα, απομονώνοντας το εμιράτο.

Οι αραβικές χώρες κατηγορούν την Ντόχα ότι στηρίζει την τρομοκρατία και διατηρεί δεσμούς με το Ιράν, κάτι που ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά.

Ο αλ Θάνι τόνισε ότι το εμιράτο στηρίζει τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Κουβέιτ για τον τερματισμό της κρίσης με την Σαουδική Αραβίας και των άλλων κυρίως αραβικών κρατών και είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα εναρμονίζονται όμως με το διεθνές δίκαιο.

Σημείωσε ότι η Ντόχα θα συνεχίσει να προάγει «τον διάλογο που θα στηρίζεται σε ξεκάθαρες βάσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα