Καλύτερα τα πράγματα στη Ζάκυνθο ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης

Καλύτερη φαίνεται να είναι σήμερα Κυριακή η εικόνα από τα νέα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν στη Ζάκυνθο, μετά τη νύχτα κόλασης που πέρασαν κάτοικοι και πυροσβέστες, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμη σε επιφυλακή για πιθανή αναζωπύρωση.

Στο νησί, από χθες το βραδύ, έφτασαν επιπλέον δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Στρατού από την Πελοπόννησο προκειμένου να συνδράμουν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και απείλησε κατοικίες.

Ωστόσο, με σημερινές τους δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που συντονίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης φαίνονται συγκρατημένα αισιόδοξοι πως σύντομα, μπορεί και έως το τέλος της ημέρας, θα θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Δύσκολη νύχτα

Το πύρινο μέτωπο πήρε απειλητικές διαστάσεις όταν, μετά το χωριό Αναφωνήτρια, κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μετά τις 12 το βράδυ προσήλθαν στο νησί και ερπυστριοφόρα του στρατού για να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών.

Παράλληλα, μαίνονταν άλλα τρία μέτωπα στις Άνω Βολίμες και στις περιοχές Σκούτα και Πελιλομποί. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Πυροσβεστική Ζακύνθου, από το Πόρτο Βρώμη απομακρύνθηκαν 25 οχήματα με τουρίστες.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας καταστράφηκε ολοσχερώς μία παλαιά κατοικία, όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι, ενώ κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έκαναν λόγο για περισσότερα σπίτια που έχουν καεί. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και ταβέρνα της περιοχής, ενώ οι φλόγες “αγκάλιασαν” και το μοναστήρι Άγιος Δημήτριος της Αναφωνήτριας.

Όπως σημείωνε το imerazante.gr, τουλάχιστον δύο σπίτια, δύο καταστήματα και πολλές κτηνοτροφικές μονάδες, σύμφωνα με καταγγελίες των παθόντων, δέχθηκαν την επίθεση της φωτιάς στο χωριό της Αναφωνήτριας.

Η οδηγία για εκκένωση του χωριού δόθηκε από τα πρώτα λεπτά όταν διαπιστώθηκε ότι οι τεράστιες φλόγες κατευθύνονταν απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια, με τους ισχυρούς ανέμους να επιταχύνουν την πορεία της. Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τους τελευταίους κατοίκους να προσπαθούν, μέχρι την ύστατη στιγμή, να σώσουν τις περιουσίες τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα