Καλυμμένη με χιόνι η μισή Ελλάδα, υποδέχεται νέο ψυχρότερο κύμα κακοκαιρίας

Με καλυμμένο το 51% της χώρας με χιόνι, ένα νέο ψυχρότερο κύμα κακοκαιρίας, ο «Τηλέμαχος», επισκέπτεται από αύριο Δευτέρα την Ελλάδα, φέρνοντας χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στην Αθήνα. Προσωρινή βελτίωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός, καθώς η κακοκαιρία «Σοφία» κινείται ήδη προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), το νέο κύμα κακοκαιρίας θα είναι ψυχρότερο, όμως δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία» και τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα εκδηλωθούν κυρίως στις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Ο «Τηλέμαχος» έρχεται από τα βόρεια, καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες κινούνται προς τη χώρα μας, φέρνοντας χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα πάντα με το meteo/ΕΑΑ, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών, με αποτέλεσμα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα τοπικά φαινόμενα να συνεχισθούν και σήμερα Κυριακή.

Πολύ ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής των Θεοφανείων 6/1/2019, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τις θερμοκρασίες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά να καταγράφουν διψήφιο αρνητικό αριθμό, θυμίζοντας πολικές περιοχές, με την χαμηλότερη θερμοκρασία στην Πτολεμαϊδα -19,1 βαθμούς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα