Καθ’ οδόν για τις ΗΠΑ χιλιάδες μετανάστες (βίντεο)

Μια καλύτερη ζωή ονειρεύονται χιλιάδες μετανάστες από την κεντρική Αμερική που έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους με προορισμό τις ΗΠΑ. Η ουρά που σχηματίζουν ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο διασχίζοντας με τα ποδιά την τεράστια απόσταση μέσα σε μπλόκα αστυνομίας, δακρυγόνα, οδοφράγματα και εντάσεις στα σύνορα των χωρών απ’ όπου περνούν.

Οι απειλές του Τραμπ να διακόψει την ανθρωπιστική βοήθεια σε Ονδούρα και Γουατεμάλα και να κλείσει οριστικά τα σύνορα με το Μεξικό αν δεν σταματήσει η άνοδος των μεταναστών λίγο αντίκτυπο έχουν στους 7.000 ανθρώπους που αψήφησαν τις προσπάθειες τεσσάρων κρατών να τους διαλύσουν.

Αρχικά ξεκίνησαν 2.000 άτομα, που έγιναν 5.000 και πλέον τώρα έχουν ξεπεράσει τις 7.000, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι σπεύδουν να ακολουθήσουν τη μεταναστευτική ροή.

Άλλοι 1.500 έχουν μπλοκαριστεί για την ώρα στη Γουατεμάλα, προγραμματίζουν όμως κι αυτοί να διαβούν το ποτάμι και να προλάβουν τους προπορευόμενους.

Στα σύνορα Γουατεμάλας-Μεξικού υπήρξαν μάλιστα και αψιμαχίες με τη συνοριακή αστυνομία, 4.000 κατάφεραν ωστόσο να περάσουν γκρεμίζοντας την πόρτα…

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα