Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα καθώς περιορίζονται οι ανησυχίες για την εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας. Οι ευρωαγορές λαμβάνουν επίσης ώθηση από την ανοδική πορεία των ασιατικών αγορών και τα χτεσινά ρεκόρ της Wall Street.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,70%. Κέρδη 0,54% καταγράφει και ο Euro Stoxx 50.

Ο γερμανικός Dax σημειώνει άνοδο 0,78%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,56% και ο γαλλικός CAC σημειώνει κέρδη 0,43%.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,76% και ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,39%.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι επενδυτές εστιάζουν στο Brexit. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψαν χτες την πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης για τη μορφή των οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών μετά το Brexit, αυξάνοντας την πίεση για την Τερέζα Μέι η οποία αναζητούσε ένα στήριγμα από τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποφύγει πιθανή εξέγερση εντός του κόμματός της.

Ενώ καλωσόρισαν τις προσπάθειες της Μέι να εξηγήσει λεπτομερώς τη στάση της Βρετανίας, οι ηγέτες είπαν πως μια μελλοντική εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και το Ην. Βασίλειο δεν μπορεί να υπονομεύει την εσωτερική αγορά του μπλοκ επιτρέποντας στις βρετανικές επιχειρήσεις να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές αγαθών και αγροτικών προϊόντων της ΕΕ.

Η Βρετανία προετοιμάζεται για ένα Brexit χωρίς επίτευξη συμφωνίας για τους όρους αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός και αν υπάρξει μια πρόταση που το Λονδίνο θα κρίνει αποδεκτή, δήλωσε σήμερα η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Η Μέι τόνισε ότι θα συμφωνήσει μόνο σε μια “προστατευτική” πρόταση για τα σύνορα της Ιρλανδίας αν αυτή εξυπηρετεί όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα