Κέρδη στις ευρωαγορές 

Με κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα αποτελέσματα της G7 το Σαββατοκύριακο, ενώ το ενδιαφέρον τους στρέφεται στην επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Ταμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη την Τρίτη στη Σιγκαπούρη. Οι δύο άνδρες έχουν φτάσει από την Κυριακή στην χώρα και αναμένεται να γράψουν ιστορία, καθότι θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τετ α τετ συνάντηση ηγετών των χωρών τους.

“Τα αποτελέσματα της G7 το Σαββατοκύριακο δεν ήταν καλό σημάδι για την διάθεση ανάληψης ρίσκου, παρόλα αυτά η αντίδραση της αγοράς ήταν περιορισμένη όσον αφορά το καναδέζικο δολάριο”, σχολίασε η OCBC Bank.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών αυτή την εβδομάδα, καθότι Federal Reserve, ΕΚΤ και Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να αποφασίσουν τα απόμενα βήματα νομισματικής πολιτικής. Συγκεκριμένα, η Fed εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει αύξηση επιτοκίων, ενώ η ΕΚΤ τον σχεδιασμό της για την σταδιακή απόσυρση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4%, ενώ ο Euro Stoxx 50 κινείται ανοδικά κατά 0,68%.

Στους επιμέρους δείκτες, η Ιταλία ηγείται των κερδών με τον αντίστοιχο χρηματιστηριακό δείκτη FTSE MIB να ενισχύεται άνω του 2% εν μέσω ισχυρής ζήτησης για τις τράπεζες της χώρας, Unicredit και Banco Bpm.

Στην υπόλοιπη περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,99% και ο πορτογαλικός PSI κινείται οριακά πάνω.

Ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,48%, ο γαλλικός CAC καταγράφει άνοδο 0,22% και ο βρετανικός FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,43%. Στην Ελβετία ο SMI κερδίζει 0,98%.

Νωρίτερα, μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές καταγράφονταν στα ασιατικά ταμπλό, ενώ οι αγορές στην Αυστραλία παρέμειναν κλειστές σήμερα.

Στα της συνόδου κορυφής, “απογοητευτικά και κάπως θλιβερά”, χαρακτήρισε η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ τα αποτελέσματα της G7 και συγκεκριμένα την απόσυρση της στήριξης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο κοινό ανακοινωθέν με ανάρτηση στο Twitter, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη θα απαντήσει με αντίμετρα στην επιβολή δασμών στα προϊόντα αλουμινίου και χάλυβα. Τόνισε ωστόσο ότι η Σύνοδος δεν σηματοδοτεί το τέλος της εταιρικής σχέσης Ευρώπης – ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα