Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, εν μέσω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου σε υψηλό τριάμισι ετών.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να ενισχύεται 1,3%. Πρωταγωνιστές αναδεικνύονται οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου. Και στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 0,71% στις 3.112,93 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,33%, με τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας να καταγράφουν κέρδη.

Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά σχεδόν 3% την Τετάρτη, ενώ και σήμερα συνεχίζει να κινείται ανοδικά, μετά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου περισσότερο απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei κέρδισε 0,20% και έκλεισε στις 22.203,50 μονάδες, ενώ και ο Kospi στην Κορέα σημείωσε άνοδο 0,25% στις 2.486,10 μονάδες.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street έκλεισαν την Τετάρτη με μικτά πρόσημα, με τους S&P και Nasdaq να πετυχαίνουν κέρδη υποβοηθούμενοι από μια σειρά ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους το θετικό πρόσημο υποκύπτοντας στις πιέσεις της IBM.

Γενικότερα πάντως, σημάδια υποχώρησης των γεωπολιτικών εντάσεων έχουν συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος στις χρηματιστηριακές αγορές.

Ωστόσο, ο Vincent Wen της KCG Securities Asia επισήμανε πως οι φόβοι για εντάσεις γύρω από το εμπόριο και για γεωπολιτικά ζητήματα θα μπορούσαν να επανέλθουν οποιαδήποτε στιγμή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα